Підвищення врожаю та його якості, стримування розвитку грибкових хвороб         Еколайн Бор Органічний 1,0 – 2,0 л/га + Еколайн Фосфітний К 1,5 – 2,0 л/га          
Забезпечення збалансованого живлення в період формування врожаю     Еколайн Бор Органічний 2,0 – 3,0 л/га + Еколайн Плодовий Хелати 1,5 – 2,0 л/га            
Поліпшення умов мінерального живлення, недопущення прояву дефіциту елементів живлення   Еколайн Фосфітний К 1,5 – 2,0 л/га + Еколайн Залізо Хелат 1,0 л/га              
  Набухання бруньок 4-5 листків – опадання ковпачків на литтях Бутонізація Розпускання квітів – кінець цвітіння Утворення ягід – закінчення росту ягід Повна стиглість
  00 - 07 10 - 14 14 - 16 16 - 18 31 - 39 51

 

Особливості підживлення винограду

 

     Культура яка вирощується в основному в південних приморських районах нашої країни, а в любительських садах зустрічається по всій країні. Культура здатна добре використовувати ґрунтові запаси елементів мінерального живлення, але позитивно реагує на удобрення. Виноград класична борофільна культур і потребує достатнього забезпечення впродовж всього вегетаційного періоду, як перед цвітінням, так і в період формування та дозрівання ягід, оскільки головним показником якості столових і технічних сортів є вміст цукрів. Дуже часто виноградники вирощуються на карбонатних ґрунтах де внаслідок антагонізму між кальцієм і бором у ґрунті надходження останнього блокується Найкращий вихід – позакореневе підживлення бором у доступній формі позакоренево по листку.    

     Іншу групу проблем при вирощуванні винограду становлять хвороби листків та плодів, для профілактичної боротьби з якими використовують в тому числі і добрива з вмістом міді, фосфору у формі фосфітів. Підживлення проводять за кілька прийомів впродовж вегетації, а в післязбиральний період, якщо до опадання листків є період 3 – 4 тижні рекомендується внесення халатів міді, а також добрив на основі фосфітів у дозах 3 – 4 л/га.

Скопировать