ПАСЛЬОНОВІ (ТОМАТИ)      
Підвищення врожаю та покращення якості           Еколайн Овочевий Хелати 1,0 л/га + Еколайн Кальцій-Бор Хелат 2,0 – 3,0 л/га      
Оптимізація умов мінерального живлення         Еколайн Овочевий Хелати 2,0 л/га        
Формування елементів продуктивності     Еколайн Бор Органічний 2,0 л/га            
Стимулювання росту та розвитку рослин   Еколайн Овочевий Хелати 2,0 л/га + Еколайн Фосфітний К 1,0 л/га              
ГАРБУЗОВІ ( ОГІРКИ, КАБАЧКИ, ПАТИСОНИ)      
Підвищення врожаю та якості           Еколайн Універсал Ріст Хелати 1,5 - 2,0 л/га      
Оптимізація умов мінерального живлення         Еколайн Універсал Ріст Хелати 2,0 – 2,5 л/га        
Формування елементів продуктивності     Еколайн Бор Преміум 1,5 л/га            
Стимулювання росту та розвитку рослин   Еколайн Універсал Ріст Хелати 2,0 л/га               
ЦИБУЛИННІ (цибуля,часник)      
Підвищення врожаю та якості           Еколайн Овочевий Хелати 2,0 л/га      
Оптимізація умов мінерального живлення         Еколайн Універсал Ріст Хелати 1,5 – 2,5 л/га        
Стимулювання росту та розвитку рослин     Еколайн Універсал Ріст Хелати 2,0 – 4,0 л/га            
Посилення росту та розвитку рослин   Еколайн Універсал Старт Хелати 2,0 – 2,5 л/га            
КАПУСТЯНІ    
Підвищення врожаю та якості           Еколайн Овочевий Хелати 2,0 – 2,5 л/га + Еколайн Молібден Комплексний - 0,5 – 1,0 л/га    
Оптимізація умов мінерального живлення         Еколайн Овочевий Хелати 1,5 – 2,0 л/га +Еколайн Бор Органічний 1,0 л/га          
Стимулювання росту та розвитку рослин     Еколайн Універсал Ріст Хелати 2,0 – 4,0 л/га            
Посилення росту та розвитку рослин   Еколайн Фосфітний К 1,0 л/га + Еколайн Універсал Старт Хелати 2,0 – 3,0 л/га              
  Сходи  4-6 справжніх листків Активний ріст Цвітіння Зав’язування плодів Дозрівання
  00 -08 08 - 10 10 - 17 17 - 35 35 - 55 55 - 80

 

Особливості підживлення овочевих культур

     Овочеві культури – група культур, яка включає рослини групи пасльонових, цибулинних, капустяних, гарбузових та інших ботанічних груп. Частина культур для подовження вегетаційного періоду та підвищення врожайності вирощується розсадним способом. Для швидшого приживлення розсади і початку активної вегетації надзвичайно важливе значення має забезпечення рослин фосфором. Більшість овочевих належать до борофільних культур, тому підживлення бором в критичні фази для цих культур забезпечує інтенсивне цвітіння та запилення, накопичення сухих речовин, особливо цукрів, що підвищує якість. Капуста, огірки, кабачки у період формування врожаю потребують додаткових підживлень азотом та мікроелементами. Для підживлення цих культур краще використовувати комплексні мікродобрива з високим вмістом азоту. Якщо на рослинах є ознаки стресу бажано використовувати мікродобрива з вмістом амінокислот. Для товарної продукції більшості овочевих культур важливою ознакою їх якості є колір, лежкість та транспортабельність. Ці якості залежать від живлення рослин фосфором, калієм, кальцієм та бором. Відповідно потреби окремих культур по відношенню до умов мінерального живлення дещо відрізняються, а тому схема позакореневих підживлень може складатись з бакових сумішей добрив. Особливістю технологій вирощування овочевих культур у сучасних умовах є використання різних систем зрошення. Відповідно рослини забезпечені вологою здатні формувати значно вищі врожаї, а отже, потребують високого забезпечення елементами мінерального живлення впродовж всього періоду вегетації.

Скопировать